неделя, 23 декември 2012 г.

Revlon ColorStay review

От както се сдобих с новия си фон дьо тен от Ревлон-Colorstay, искам да му направя ревю. Но реших да изчакам няколко седмици, за да съм напълно обективна и да видя как ще повлияе на кожата ми.
От много дълго време мечтаех да си го купя, защото отзивите за този продукт са много добри и бях чувала, че е много покривен и трае значително време.
Щастлива съм да споделя, че очакванията ми се оказаха вярни и Colorstay е точно такъв, какъвто го описаха хората от интернет:))
Най-трудно за мен беше да успея да го открия-всъщност в моя град не го продават никъде и се наложи да пропътувам 16 км, за да го купя и дори тогава беше трудно откриваем.
Формулата, която закупих аз е за комбинирана/мазна кожа, но съществува такава и за нормална/суха. Цената беше 19,90 лв. за 30 мл.,   което всъщност са доста пари за грим, но аз исках да инвестирам в наистина добър продукт, защото ще го нанасям често на кожата си. Плюс това обикновено минава година, докато изхабя  фон дьо тена си.
Аз съм възможно най-бледа и затова цвета, който избрах е Buff(в превод-бежов), който е и най-светлият предлаган в България.
Има защитен фактор SPF 6, което е добре, но не мисля че ще е достатъчен-особено през лятото и когато има сняг, които отразява UV лъчите. Затова е добре дневния овлажняващ крем, който се ползва преди него, да има по-висок фактор-моя има 15 SPF и ми е достатъчно през повечето време.
Според опаковката трябва да се разклати добре преди употреба. Текстурата е гъста и има голяма пигментация и много добро покритие. За издръжливостта мога да кажа че наистина издържам по цял ден без да лъсна(което обикновено се случва xD). Не съм спала още с този фон дьо тен( и Слава Богу!), не мисля и да опитвам, но съм сигурна, че ще издържи дори тогава. Толкова е издръжлив, че дори може да е трудно да се махне-например само с мокра кърпичка за махане на грим е доооста трудно. Не остава по дрехите при допир.
Единствените недостатъци може би са опаковката и миризмата. Няма помпичка и бутилчицата е стъклена и това може да е проблем за някои хора, защото трябва да се свикне с това точно колко продукт да се извади. Усеща се и миризма на химикали- някои твърдят, че е като на боя, но аз лично нямах проблем с това, защото спира да се усеща, след като вече е на лицето ми.

Като цяло е чудесен фон дьо тен за хората, при които има какво да се покрива- заради високото си съдържание на пигменти. При мен не причини никакви затруднение с акнето, но е възможно, ако не се изчисти добре вечер. Изглежда добре на снимки с естествена светлина, предлага се в 2 формули за различните видове кожа, има миризма и е в бутилчица.
Продукта в сайта на Ревлон - тук.
Като за край ще поместя и списък със съставките, за да бъде ревюто ми завършено :)

Ingredients Water, Cyclomethicone, Trimethylsiloxysilicate, Butylene Glycol, Boron Nitrate, Dimethicone, Alcohol Denatured, PEG/PPG 18/18 Dimethicone, Nylon 12, Tribehenin, Isododecane, Polyisobutene, Sodium Chloride, Cetyl PEG/PPG 10/1 Dimethicone, Bisabolol (L-Alpha), Serica (Silk Powder) (Silk Powder), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Retinyl Acetate (Vitamin A), Malva Sylvestris (Mallow) Extract (Mallow), Lilium Candidum (White Lily) Bulb Extract (Lily), Lactobacillus/Eriodictyon Californicum Ferment Ingredients Extract, Cymbidium Grandiflorum Flower (Orchid) Extract, Serica (Silk Powder) (Silk), Alumina, Dimethicone/Silsesquioxane Copolymer, Ethylene Brassylate, Methicone, Trisiloxane, Sorbitan Sesquioleate, Tetrasodium EDTA, Methylparaben, Propylparaben, May Contain (+/-):, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, 77492, 77499)


Няма коментари:

Публикуване на коментар